Csongrádi lebbencs tészta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
15 dkg húsos szalonna
20 dkg kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
30 dkg lebbencs tészta
2 evőkanál zsír
0,5 kg burgonya
Só, bors, paprika és erős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom és megpirítom egy mélyebb edényben. Mikor elkészült, kiveszem az edényből, és a zsírra ráteszem a hagymát, egy picit megdinsztelem majd ezt is kiveszem. Ezután a maradék zsiradékba beleteszem a lebbencstésztát és megpirítom. Ha a zsiradék nem elég, akkor pótolni kell. Mielőtt a tészta jól átpirulna, hozzáteszem a hagymát és tovább pirítom. Mikor aranybarna, és a tészta hólyagos lett, ekkor lehúzom a tűzről és fűszerezem sóval, borssal, paprikával ízlés szerint. Majd visszateszem a tűzre és beleteszem a megpucolt és kockára vágott burgonyát. Ezután felengedem vízzel. Minimum annyi víz kell, hogy ellepje. Majd készre főzöm.