Citrom torta - gluténmentes
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek egyik kedvenc gluténmentes torta receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.
A recept 6 adagra
Hozzávalók a tésztához:
22 dkg gluténmentes fehér liszt
22 dkg cukor
22 dkg vaj
3 db tojás
1 tasak sütőpor
2 dl tejföl
1/2 mokkás kanál só
1 vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja és leve
Hozzávalók a krémhez :
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 citrom leve
Elkészítés:
Tészta :
Egy mélyebb edénybe beleteszem a cukrot, sót, vaníliás cukrot, puha vajat, citrom reszelt héját és levét, továbbá a tojás sárgákat és habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Tortaformába vagy gyümölcskenyér formába töltjük, és 50-55 percig sütjük 170 fokon. Amennyiben szükséges, takarjuk le a tetejét alufóliával, hogy világos maradjon. Majd hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mascarponét, porcukrot és citromlevet habosra keverjük és kész J.