Gourmetchef

Mézes krémes / Creamy Honey cake

2017. március 15. 09:58 - Gourmetchef

16790645_1235954339784929_128641670_n.jpg

Mézes krémes / Creamy Honey cake

 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei.

Dear Visitors,

I share my favourite dessert – it looks a bit complicated, but trust me, it’s soo easy and sooo deliciuosJ

A recept 4 adagra / recipe for 4 persons:

Hozzávalók/ Ingredients:

Tészta/ Pastry:

0,5 kg liszt/ 500 gramme plain flour

6 dkg olvasztott zsír/ 60 gramme melted grease

4 ek olvasztott méz/ 4 tablespoons melted honey

1 ek tejföl/ 1 tablespoon sour cream

15 dkg porcukor/ 150 gramme sugar

1 tojás/ 1 egg

1 kávéskanál szódabikarbóna/ 1 coffeespoon sodapowder

Krém/ Cream:

500 ml tej / 500 ml milk

2 tojás/ 2 eggs

15 dkg porcukor/ 150 gramme sugar powder

20 dkg vaj/ 200 gramme butter

1 vanilla puding/ 1 vanilla puding powder

1 zselatin expressz (vagy lapzselatin)/ 1 sachect gelatin expresse (gelatine slide)

Máz/ covering:

10 púpozott ek cukor/ 10 rounded tablespoons sugar

6 ek főzött kávé/ 6 tablespoons espresso coffee

2,5 ek kakaópor/ 2,5 tablespoons cocoa powder

2 dkg vaj/ 20 gramme butter

 

Elkészítés/ method:

Tészta/ Pastry:

Vegyél egy nagyobb tálat, tedd bele a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze. Tedd bele az összes többi hozzávalót és gyúrd össze egy nyújtható állagú, egynemű tésztává. Oszd 4 egyenlő részre. A tésztákat egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk és megsütjük 180 fokos sütőben 10 percig sütőpapírral kibélelt tepsiben. Majd hagyjuk kihűlni.

Get a big bowl, put flour, sugar and soda powder into it, mix them, then put all other ingredients into it and knead it till yo get a soft, plain pastry. Divide it into 4 equal sized part. Roll out pastry very thin, and place it and a baking paper covered baking sheet. Put it into the oven for 180 C for 10 minutes each slides. Cool them for an hour.

Krém/ Cream:

A krém készítése következik. Tegyél egy lábasba tejet, cukrot, vajat, vanília pudingot és tojás sárgáját és folyamatosan keverve forraljuk fel és hagyjuk forrni míg be nem sűrűsödik. Utána belekeverjük  a zselatint és a felvert tojás fehérjét. hagyjuk kihűlni.

Put milk, sugar, butter and egg yolks and vanilla pudding powder into a pan. Sir it till it boils and boil it till its getting thick. Mix gelatin into it. Take off from heat. Whisk egg whites and mix it lightly into the hot cream with  a wooden spoon.. Leave it cool off.

Máz/ covering:

A máz készítéséhez vegyél elő egy kis lábast, tedd bele a kávát, cukrot és a kakaót, és olvaszt össze. Keverd bele a vajat, s nagyon gyorsan kend meg vele a süti tetejét, mert már az edényben megszilárdul.

Get a pan and put coffee, sugar and cocoa into it, let it melt to a smooth cream, drop butter into it. Its ready. Be careful, you should put it ont he top of the cake in hurry, otherwise it will become solid in the panJ

Amikor a krém és a tésztalapok is kihűltek, rétegezzük egymásra és a mázt kenjük a tetejére a fent említett módon. Majd hagyjuk néhány órát megpuhulni.

 

When pastry slides and cream is cool, lay them on each others and spread it with covering. Let it softening together for a couple of hours.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2112339421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása