Gourmetchef

Crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta

2017. március 10. 22:29 - Gourmetchef

foto_22.JPG

foto_345.JPG

foto_39.JPG

foto_19.JPG

foto_4_3.JPG

Crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a franciák méltán híres crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra

Hozzávalók a palacsintához:

15 dkg finomliszt

1 db tojás

1 mokkás kanál só

1 evőkanál étolaj

3 dl tej és vagy szénsavas ásványvíz esetleg szódát

A mártáshoz :

1 nagyobb narancs és reszelt héja, 5 evőkanál narancslikőr vagy rum 

1dl narancs lé 100% os vagy frissen facsart, 8 dkg kristálycukor

6 dkg vaj

Elkészítés:

Palacsinta  :

Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt és vékony palacsintákat sütök.

 

A mártás és flambírozás :

A hozzávalókat előkészítem a képen látható módon, majd az előkészített serpenyőt felmelegítem. Ha meleg, beleteszem a vajat, majd a cukrot és karamellt készítek. Lassú tűzön folytatva hozzáadom az apróra vágott narancsot, majd flambírozom az alkohollal, és a végén hozzáöntöm a narancslevet. Majd pár perc múlva beleteszem egyesével a palacsintát, átforgatom a szószban, és négybe hajtom. Ezeket ismétlem addig, amíg mindenkinek 2 darab / fő elkészül.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6812328875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása