Kajdacsi fahéjas gombóc
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc desszertjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
30 dkg burgonya
20 dkg finomliszt
6 dkg zsír
2 db tojás
1 teás kanál só
A töltelék :
10 dkg baracklekvár
A fahéjas szósz / cinnamon sauce:
3 dkg zsír
2 evőkanál őrölt fahéj
10 dkg kristálycukor
Elkészítés/ method:
A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtom, majd négyzetekre vágom. Megtöltöm baracklekvárral. Gombócokat készítek belőle és sós forró vízben megfőzőm.
A fahéjas szósz / cinnamon sauce:
Mikor elkészültek a gombócok, akkor a levet tovább főzőm kis lángon. A tetejére egy nagyobb tálat teszek és vízgőzön készítem el a szószt. A tálba beleteszem a 3 dkg zsírt, a kristálycukrot és a fahéjat. Kevergetés közben összedolgozom. Mikor kész akkor beleforgatom a gombócokat.
Jó étvágyat hozzá.