Gourmetchef

Kajdacsi fahéjas gombóc

2017. március 02. 23:42 - Gourmetchef

16832905_1235954373118259_160324011_o.jpg

Kajdacsi fahéjas gombóc 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc desszertjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

30 dkg burgonya 

20 dkg finomliszt 

6 dkg zsír 

2 db tojás

1 teás kanál só 

A töltelék  :

10 dkg baracklekvár 

A fahéjas szósz / cinnamon sauce:

3 dkg zsír 

2 evőkanál őrölt fahéj 

10 dkg kristálycukor 

Elkészítés/ method:

A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtom, majd négyzetekre vágom. Megtöltöm baracklekvárral. Gombócokat készítek belőle és sós forró vízben megfőzőm.

 

A fahéjas szósz / cinnamon sauce:

Mikor elkészültek a gombócok, akkor a levet tovább főzőm kis lángon. A tetejére egy nagyobb tálat teszek és vízgőzön készítem el a szószt. A tálba beleteszem a 3 dkg zsírt, a kristálycukrot és a fahéjat. Kevergetés közben összedolgozom. Mikor kész akkor beleforgatom a gombócokat.

Jó étvágyat hozzá.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1012308655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása