Gourmetchef

Somlói Galuska

2017. február 27. 22:51 - Gourmetchef

foto_2_2.jpg

Somlói Galuska 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a nagy kedvenc desszertemet, ami nem bonyolult és nagyon gyorsan elfogy.

 

A recept 6 adagra / recipefor 6 pax

Hozzávalók/ Ingredients

Világos piskótához:

8 dkg liszt 

8 dkg kristálycukor 

4 darab közepes tojás 

fél tasak sütőpor 

1 tasak vaníliás cukor 

Kakaós piskótához :

4 darab közepes tojás 

8 dkg liszt

3 dkg kakaópor 

8 dkg kristálycukor 

fél tasak sütőpor 

1 tasak vaníliás cukor 

Vanília krémhez :

1,5 liter tej 

3 csomag vanília pudingr

27 dkg kristálycukor 

4 tojás 

Csoki krémhez :

3 dl víz vagy tej 

10 dkg holland kakaó por 

25 dkg kristálycukor 

10 dkg étcsoki 

Egyéb :

5 dkg mazsola ízlés szerint 

2 evőkanálnyi rum aroma vagy sütőrum 

1 dl víz 

Elkészítés:

  1. Sárga piskóta: a tojás sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, felverem a tojásfehérjét kemény habbá. Hozzákeverem az elegyhez, majd adagolom a sütőporos lisztet. Óvatosan összekeverem és sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokos sütőben 10 percig készre sütöm. Hagyom kihűlni.
  2. Barna piskóta: a tojás sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, felverem a tojásfehérjét kemény habbá. Hozzákeverem az elegyhez, majd adagolom a sütőporos lisztet és a kakaóport. Óvatosan összekeverem és sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokos sütőben 10 percig készre sütöm. Hagyom kihűlni.
  3. Vanília krém: egy nagyobb lábasban csomómentesre elkeverem a pudingport, cukrot, tokás sárgákat és 1.5 dl tejet, majd kevergetés mellett hozzáadom a többi tejet. Felforralom és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Folyamatosan kell kevergetni. Amikor kész, belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét valamint a rumba áztatott mazsolát. Hagyom kihűlni.
  4. Csoki szósz: A csoki szószt is elkészítem, én tejjel szoktam. Tehát egy edénybe beleöntöm a kristálycukrot, majd beletöröm az ét csokit és hozzáadom a kakaóport. Tűzre teszem. Ekkor adom hozzá a vizet vagy a tejet. Majd készre főzőm.

Amikor minden kihűlt, akkor elkezdem összeállítani a somlói galuskát. Előveszek egy nagyobb edényt. Először a kétféle piskótát felvágom apró kockákra. Az edénybe teszek pár kanál vanília krémet majd a piskótákból vegyesen, majd újra a krémből. Addig rétegezem, amíg a teteje a krém marad. ha ez megvan, akkor hűtőbe teszem egy napra / ha nem fogy el előbb / Majd tálaláskor a tetejére csoki szószt öntök és tejszínhabbal a tetején tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5112299711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása