Gourmetchef

Zserbógolyó téliesen

2017. február 25. 12:21 - Gourmetchef

16833594_1235954383118258_378410423_o.jpg

Zserbógolyó téliesen  / Gerbeauds balls in winter style 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy. .

Dear Visitors,

I share one of my favourite sweet, easy to preapre and quickly out of it.

A recept 4 adagra / recipefor 4 pax

Hozzávalók/ Ingredients

30 dkg darált háztartási keksz / 300 gramme grounded plain biscuit

30 dkg darált dió / 300 gramme grounded walnut

30 dkg baracklekvár / 300 gramme apricot jam

4 evőkanál porcukor / 4 tablespoons powdered sugar

A bevonathoz/ topping:

20 dkg étcsokoládé / 200 gramme dark chocolate

1,5 evőkanál étolaj / 1,5 tablespoons oil

Elkészítés/ method:

Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a kekszet, a baracklekvárt és a diót és a porcukrot. Amikor formázhatóvá válik a massza, golyókat formázunk belőle. A mérete a golyóknak tetszés szerinti. Az elkészült golyókat hűtőbe tesszük és minimum 2 órát pihentetjük. A következő lépés, hogy a csokoládét apróra törve és az olajat hozzáadva vízgőzön olvasztjuk meg. Majd 2 óra elteltével a golyókat a csokiba mártjuk majd ismét a hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.

First step: get a big bowl, put all ingredients (crushed biscuit, apricot jam, castor sugar and grounded walnut) into it. Knead it well and form small balls from it. Put them into the fridge for 2 hours. Next step. melt chocolate with oil above steam. Cover them with melted chocolate and decorate them with decorating sugar. Put them again into the fridge for an hour and ready for serving.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9912292697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása