Rakott karfiol
A recept:
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg friss karfiol
0,5 kg darált hús
25 dkg rizs
Só, bors ízlés szerint
1 evőkanál snidling
2 evőkanál Zsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt / trappista/
3 dl tejszín
4 dl tejföl
Elkészítés :
A zsírban a hagymát majd a húst megpirítom ezután fűszerezem . Közben a rizst felrakom főni .Ha ezek megvannak akkor egy magas falu tepsibe vagy edénybe/ hőálló porcelán vagy jénai / kezdem el rétegezni .
A rétegezés a következő : karfiol,rizs,hús, majd ismét ugyan így amíg elfogy . a tetejére tejfölt a tejszínt és a reszelt sajtot . 250 fokos sütőben 30-35 percig sütöm . A képen látható módón tálalom .