Gourmetchef

Csongrádi haltepertő

2017. január 28. 12:23 - Gourmetchef

csongradi_halteperto.jpg

Csongrádi haltepertő

Kedves Látogatók!

A tegnap vacsorára csináltunk egy igazi Csongrádi különlegességet. Annyira finom lett, hogy azonnal megosztom. Elkészítése egyszerű és gyerekek is ehetik, hiszen szálkamentes!

A recept

Hozzávalók 4 személyre

1 Kg ponyt / filé vagy egyéb hal filé esetleg tengeri hal filé Ízlés szerint

20 dkg finomliszt

12 dkg zsemlemorzsa

só, bors, ízlés szerint

1 evőkanál hal fűszerkeverék

5 evőkanál piros fűszerpaprika

2 kg burgonya

6 dl napraforgó olaj

A mártás lehet tartármártás vagy sima majonéz esetleg egy nagyon finom remulád mártás. A vacsorához mi az utóbbit készítettük el. Ez a mártás francia eredetű és Remoulade-ak írják. Főleg halételekhez adható.

A Remulád mártáshoz:

300 ml majonéz

3 db közepes ecetes uborka felaprítva

12 közepes darab kapribogyó felaprítva

2 evőkanál felaprított újhagyma vagy snidling

1 evőkanál felaprított tárkony 

1 evőkanál felaprított petrezselyem

1 evőkanál citromlé

Elkészítés Remulád mártás  

A mártással kel kezdeni 2 órával korábban, de lehet előző este is. Azért kell így csinálni, hogy az ízek összeérjenek. Egy mélyebb tálba beleteszem a majonézt majd az összes hozzávalót felaprítva, azután fűszerezem a tárkonnyal és a petrezselyemmel valamint a citromlével ízesítem. Jól összekeverem és hűtőbe teszem . minimum 2 órát állni hagyjuk.

 

 

Elkészítés hal: 

Lehetőleg szálkamentes halból vagy szálkamentes hal részekből 2 cm széles és 6 cm hosszú csíkokat vágunk, bőr nélkül a legfinomabb. A következő lépés hogy összekeverem egy tálban a lisztet, a zsemlemorzsát, a piros fűszerpaprikát a hal fűszerkeveréket valamint sózom, borsozom. A hal csíkokat sózom, borsozom, majd bepanírozom ezzel a lisztes fűszeres keverékkel. A burgonyát meghámozom, majd apró kockára vágom. Két edénybe olajat teszek, /3-3 dl / forrósítom, és ekkor teszem bele a halat és a másik edénybe a burgonyát is. Figyelni kell folyamatosan, mert gyorsan elkészül, nehogy odaégjen. Tálalás előtt papíron lecsepegtetem . Majd tálalom.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr10012161625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása