Lecsó
A recept:
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg paradicsom
1 kg fehér paprika
2 nagy fej vörös hagyma
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg kockázott bacon
20 dkg füstölt kolbász
Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
1 evőkanál piros arany
4 evőkanál sertés zsír
1 szelet kakastaréj szalonna
Petrezselyemzöld
Elkészítés :
A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. A szalonnát, a bacont és a kolbászt apró kockára vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint.
A zsírt felmelegítjük, beletesszük a szalonnát majd a bacont és megpirítjuk. Majd a hagymát beletesszük és megdinszteljük. Ezután rátesszük a paprikát és pár perc múlva a paradicsomot is . Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával, piros arannyal. 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sült burgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam kakastaréj szalonnával és petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánok.