Gourmetchef

Francia Hagyma leves

2024. november 27. 11:23 - Gourmetchef

foto_3_30_2.JPG

Francia Hagyma leves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra

Hozzávalók

10 db vörös hagyma

2 ek olaj

6 dkg vaj

2 evőkanál liszt

1 dl száraz fehérbor (kihagyható)

1 darab erőleves kocka

1 liter víz

Só, bors ízlés szerint

Levesbetét

4 szelet toast kenyér

1 evőkanál vaj

15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Első lépés: a hagymák megpucolása, majd felkarikázása. Majd előveszünk egy leveses lábast és felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk az olajat. Ezután beletesszük a hagymát és kb, 15-17 percig pároljuk. Amikor a hagyma már aranybarna színű lett és megpuhult hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadunk sót és borsot, valamint a bort. Ezután jól összekeverjük és így főzzük 5 percig. Majd ráöntjük a vizet és főzni kezdjük. Mikor felforrt, akkor adjuk a leveskockát. Mikor a kocka elolvadt, utóízesítem borssal és sóval, ha szükséges. 15 percig főzőm és kész a leves.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6518739922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása