Milánói Spagetti
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
25 dkg szeletelt, levegőn szárított sonka
1 fej vörös hagyma
fél dl olívaolaj
15 dkg csiperkegomba
4 dl sűrű házi paradicsomlé
só,bors ízlés szerint
1 nagy csokor petrezselyem
60 dkg spagetti tészta
10-15 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
A sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű paradicsomlével. Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.
Megjegyzés :
A paradicsomszószba én szoktam tenni 1-2 evőkanál kristálycukrot, hogy lágyabb és picit édesebb legyen.
Jó étvágyat hozzá.