Gourmetchef

Újévi Lencseleves

2023. január 02. 09:09 - Gourmetchef

foto_2_17.JPG

Újévi Lencseleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom.

A recept 4 adagra

Hozzávalók:

30 dkg vöröslencse

1 nagy fej vöröshagyma vagy lila hagyma

2 db sárga répa

1 db fehér répa

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál sertés zsír

3 db babérlevél

2 liter víz

1 db erőleveskocka

Só,bors, kurkuma, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint

2 evőkanál zsír

15 dkg kolbász vagy füstölt hús

Elkészítés:

A lencsét egy órára beáztatom. A főzés napján a hagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen./ A lencsét leszűröm, 5 percig forralom vízben, majd leöntöm róla. Új vizet töltök rá, fűszerezem, só, erőleves kocka, babérlevél dinsztelt hagy ma és fokhagyma. Főzöm, amíg a lencse puha lesz. Rántást készítek, majd piros paprikát teszek bele, felengedem hideg vízzel és a lencséhez töltöm folyamatos kevergetés mellett. Besűrűsödik és kész a leves.

Feltét/ Dísz :

Én lilahagymával díszítettem és ízlés szerint tejfölt is tehetünk bele.

Jó tanács :

Ha túl sűrű lett, akkor tejföl vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni.

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9518016260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása