Karácsonyi Sült Kacsamell
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel.
A recept 2 adagra:
A hozzávalók:
2 db ( 40-50dkg) kacsamell, só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk,
3 evőkanál zsiradék
12 dkg barnarizs
1 ek liszt
50 dkg gomba
1 db lilahagyma
1 dl tejszín
Elkészítés:
A két darab kacsamellet megsózom és borsozom.
A kacsa:
A két darab kacsamellet megsózom és 1 napig állni hagyom. A sütés napján egy tapadásmentes kis serpenyőbe helyezem bőrével lefelé és hirtelen zsírjára sütöm pár perc alatt, megfordítom, a másik felére is kérget sütök, majd fedő alatt 1 dl vizet hozzáadva párolom 30 percet, majd a fedőt eltávolítva pirosra sütöm. Amint elkészült tálalom.
A köret:
Barnarizs:
A barna rizst 1:3 arányú vízzel puhára főzöm sós vízben. Ez kicsit hosszabb időt vesz igénybe, mint a fehér rizsnél, kb 30 percet kell rá szánni. Finom és egészségesebb verzió.
Gomba mártás:
A hagymát és a gombát aprítógéppel finomra aprítom külön-külön. Először a hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt párolom 10-15 percet, majd a végén hozzáadom a tejszínt, s további 2-3 percet folyamatos kevergetés mellett készre főzőm.