Gourmetchef

Paradicsomos húsgombóc

2022. október 11. 06:07 - Gourmetchef

foto_1_32.JPG

Paradicsomos húsgombóc

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

Húsgombóc:

0,5 kg sertés vagy marha darált hús 

1 fej vöröshagyma 

2 evőkanál fűszerpaprika 

1 db tojás 

Só, bors ízlés szerint  

1,5 dl rizs 

1,5 liter víz 

Köret :

1 kg burgonya, víz, só, 

Paradicsom szósz :

Ízlés szerint házit vagy vásároltat lehet használni. 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt,

1-2 evőkanál kristálycukor ízlés szerint

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd összekeverem és gombócokat formázunk belőle. Bő sós vízbe, 1 órát főzzük lassú tűzön. Ez idő alatt puhára fő. Amíg a gombócok főnek a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük. Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét felhasználjuk, ne öntsük ki. Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk/ rántást készítünk/. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett belemerjük a levet, amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük kicsi cukorral, sóval. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk rajta. Majd tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok.    

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5317951618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása