Paradicsomos húsgombóc
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
Húsgombóc:
0,5 kg sertés vagy marha darált hús
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
1 db tojás
Só, bors ízlés szerint
1,5 dl rizs
1,5 liter víz
Köret :
1 kg burgonya, víz, só,
Paradicsom szósz :
Ízlés szerint házit vagy vásároltat lehet használni. 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt,
1-2 evőkanál kristálycukor ízlés szerint
Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd összekeverem és gombócokat formázunk belőle. Bő sós vízbe, 1 órát főzzük lassú tűzön. Ez idő alatt puhára fő. Amíg a gombócok főnek a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük. Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét felhasználjuk, ne öntsük ki. Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk/ rántást készítünk/. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett belemerjük a levet, amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük kicsi cukorral, sóval. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk rajta. Majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.