Gourmetchef

Milánói Spagetti 

2022. október 01. 10:01 - Gourmetchef

kicsi_2.jpg

Milánói Spagetti 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

25 dkg szeletelt, levegőn szárított sonka 

1 fej vörös hagyma 

fél dl olívaolaj 

15 dkg csiperkegomba 

4 dl sűrű házi paradicsomlé 

só,bors ízlés szerint 

1 nagy csokor petrezselyem 

60 dkg spagetti tészta 

10-15 dkg parmezán sajt 

Elkészítés:

A sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű paradicsomlével. Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.  

 

Megjegyzés :

A paradicsomszószba én szoktam tenni 1-2 evőkanál kristálycukrot, hogy lágyabb és picit édesebb legyen.

Jó étvágyat hozzá.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2217944358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása