Gourmetchef

Lecsó

2022. július 22. 10:33 - Gourmetchef

 

foto_4_1.JPGLecsó 

A recept:

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg paradicsom 

1 kg fehér paprika

2 nagy fej vörös hagyma 

10 dkg füstölt szalonna 

5 dkg kockázott bacon

20 dkg füstölt kolbász 

Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint

1 evőkanál piros arany 

4 evőkanál sertés zsír 

1 szelet kakastaréj szalonna 

Petrezselyemzöld 

Elkészítés :

A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. A szalonnát, a bacont és a kolbászt apró kockára vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint.

A zsírt felmelegítjük, beletesszük a szalonnát majd a bacont és megpirítjuk. Majd a hagymát beletesszük és megdinszteljük. Ezután rátesszük a paprikát és pár perc múlva a paradicsomot is . Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával, piros arannyal. 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sült burgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam kakastaréj szalonnával és petrezselyemzölddel.

 Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9817888567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása