Sárgabarack lekvár
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc házi készítésű lekváromat, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 7 dl üvegre
Hozzávalók:
1 kg sárga barack
25 dkg cukor
1 mokkás kanál citromsav
1 csomag zselésítő vagy pektin
Elkészítés:
Az barackot megmossuk, igény szerint meghámozzuk. Nem kötelező a hámozás. Magot kivesszük és apró darabokra vágjuk. Én le szoktam turmixolni, mivel mi így szeretjük, krémesen. Egy magas falu edénybe tesszük az egészet és pépessé főzzük a cukorral és a citromsavval. Amikor már a pép már kb 20 perc után nem habzik, Akkor a zselésítőt beleteszem, és 3 percet még főzöm. Forrón csírátlanított üvegekbe tesszük, lezárjuk. Majd fejjel lefele 5 percig hagyjuk állni, majd ezután mehet a száraz dunsztba. S néhány napot/2-3/ követően, amikor kihűlt, a polcon a helye.
Jó étvágyat kívánok.