Gourmetchef

Sárgabarack lekvár 

2022. július 11. 22:01 - Gourmetchef

img_20220711_223310.jpgimg_20220707_220728.jpg

Sárgabarack lekvár 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc házi készítésű lekváromat, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 7 dl üvegre

Hozzávalók:

1 kg sárga barack

25 dkg cukor

1 mokkás kanál citromsav

1 csomag zselésítő vagy pektin

Elkészítés:

Az barackot megmossuk, igény szerint meghámozzuk. Nem kötelező a hámozás. Magot kivesszük és apró darabokra vágjuk. Én le szoktam turmixolni, mivel mi így szeretjük, krémesen. Egy magas falu edénybe tesszük az egészet és pépessé főzzük a cukorral és a citromsavval. Amikor már a pép már kb 20 perc után nem habzik, Akkor a zselésítőt beleteszem, és 3 percet még főzöm. Forrón csírátlanított üvegekbe tesszük, lezárjuk.  Majd fejjel lefele 5 percig hagyjuk állni, majd ezután mehet a száraz dunsztba. S néhány napot/2-3/ követően, amikor kihűlt, a polcon a helye.

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4917880781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása