Gombóc leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a másik kedvenc gombócom receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
20 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
4 dkg zsír
1 db tojás
1/2 teás kanál só
A paprikás szósz :
5 dkg zsír
1 darab közepes vöröshagyma
2 evőkanál édes fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
Leves :
1,5 litre water
1 erőleves kocka
Elkészítés/ method:
A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Csíkokat vágok a tésztából és ujjnyi vastagra nyújtom, majd kisgombócokat /nudlikat/ vágok és/ vagy gyúrok belőle. Sós forró vízben megfőzőm.
A paprikás szósz és a leves :
Előveszek egy lábast és beleteszem a zsírt és felolvasztom. Majd beleteszem az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ahogy megvan, megszórom a paprikával. Sóval és borssal ízesítem. Felengedem 1,5 liter vízzel és adok hozzá egy erőleves kockát. Amikor felforr, beleteszem a nudlikat és 5-10 percig forralom. S frissen, azonnal tálalom. Jó étvágyat hozzá.