Halászlé Ünnepi
Kedves Látogatók!
A mienk egy tradicionális halászlé recept. Fogadjátok szeretettel.
Valamint ez úton kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket.
A recept:
Hozzávalók: leveshez
2 kg ponty 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma
3 ek zsír ,2 liter víz
Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
2 db halászlé kocka
Elkészítés:
A leves:
A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.