Gourmetchef

Igazi Francia Hagyma leves

2021. november 02. 01:50 - Gourmetchef

foto_3_30_2.JPG

Igazi Francia Hagyma leves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra

Hozzávalók

10 db vörös hagyma

2 ek olaj

6 dkg vaj

2 evőkanál liszt

1 dl száraz fehérbor (kihagyható)

1 darab erőleves kocka

1 liter víz

Só, bors ízlés szerint

Levesbetét

4 szelet toast kenyér

1 evőkanál vaj

15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Első lépés: a hagymák megpucolása, majd felkarikázása. Majd előveszünk egy leveses lábast és felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk az olajat. Ezután beletesszük a hagymát és kb, 15-17 percig pároljuk. Amikor a hagyma már aranybarna színű lett és megpuhult hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadunk sót és borsot, valamint a bort. Ezután jól összekeverjük és így főzzük 5 percig. Majd ráöntjük a vizet és főzni kezdjük. Mikor felforrt, akkor adjuk a leveskockát. Mikor a kocka elolvadt, utóízesítem borssal és sóval, ha szükséges. 15 percig főzőm és kész a leves.

Jó étvágyat kívánok.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr316742390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.11.04. 16:10:44

A bor mellől töröld légy szíves, hogy kihagyható. Kötelező!
Ja, meg a leveskocka helyett legyen minimum csirke alaplé

Gourmetchef 2021.11.05. 08:37:34

Köszönöm az észrevételt .
Én úgy gondolom, hogy a blogomat többségében amatőrök olvassa és nem gourmet szakácsok . Ezért próbálom a recepteket otthon elérhető alapanyagokból írni és elkészíteni. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ma 2021 ben sok első osztályú éttermekben sem használnak csirkealaplevet. Ha otthon készíted akkor nem biztos , hogy épp van egy fölösleges üveg borod . Én nem iszok alkoholt. Ezért írtam, hogy nem kötelező. Még egyszer köszönöm az észrevételt. A lényeg , ha úgy készül ahogy te írtad akkor a legfinomabb. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Örömhernyó 2021.11.05. 09:23:19

@nagypapi: Én bort nem ihatok, mert száraz vagyok több éve, nem akarom kockáztatni se a visszaesést.
Csirke alaplevet meg senki se fog otthon főzni egy hagymaleves kedvéért. A franciak találtak fel a leveskockát, kivonatokat, nem ördögtől való a használatuk.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2021.11.06. 21:00:38

@Örömhernyó: de forralni is kell, és akkor kampec az alkoholnak benne, és csak az aromák maradnak.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.11.17. 10:44:26

@Örömhernyó: Nem a hagymaleves kedvéért főzök alaplevet, hanem eleve készítek, sok mindenhez jó.
Ha füstölt húst főzöl, gondolom a levét te sem öntöd ki, hanem lefagyasztod - az is alaplé végső soron.
Csirkéből, húsos sertéscsontból sem nagy durranás alaplevet főzni, + még lesz egy kevés főtt húsod is.
(ha nagyon levekocka ízre vágyok, teszek egy kiskanál MSG-t az ételbe... :)
süti beállítások módosítása