Gourmetchef

Tejfölös Sárközi kalács 2021

2021. március 30. 16:57 - Gourmetchef

 

foto_4_44.jpgTejfölös Sárközi kalács 2021

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom, s fél órán belül elkészíthető.

A recept 4 adagra: 

Hozzávalók kalácshoz:

0,5 kg liszt / szobahőmérsékletű

3 dkg élesztő

3dl tej

1 evőkanál cukor

késhegynyi só

5 dkg margarin

 Hozzávalók a szószhoz :

10 dkg zsír

15 dkg tejföl

só, bors ízlés szerint

Elkészítés kalács: 

A hozzávalókat bedagasztom. Akkor lesz jó, ha kicsit keményebb a tészta, majd dió nagyságú tészta darabokat vékony csíkokra sodrom. Majd összefogom a két végét, hogy kerek legyen. Majd 180 fokos sütőben megsütöm. körülbelül 45-55 perc, de sütőkészülék válogatja. Érdemes sűrűbben ránézni. Akkor jó, ha aranybarna lesz a külseje és belül szép kalácsos.  

 

Elkészítés szósz: 

Felmelegítem a zsírt és hozzáadom a tejfölt, a sót és a borsot.

Tanácsok:

Én a szószt mindig melegen / nem forrón / tálalom.  És fekete borsszemekkel tálalom.

Jó étvágyat kívánok. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7516485494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása