Gourmetchef

 Császármorzsa 

2020. október 09. 18:02 - Gourmetchef

kicsi_meret.jpg

 Császármorzsa   

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet. Egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 2 adagra

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt

1 dl tej

1 db tojás

1 evőkanál vaníliás cukor

1 evőkanál olaj

0,3 dl rum

Fél marék mazsola

Eperlekvár ízlés szerint

2 szem eper

Elkészítés/ method:

Először a tésztát készítem el.  Egy mélyebb tálba összekeverem a lisztet, a vaníliás cukrot a  tejet és a tojást. Sűrű tésztát kapok. Majd a mazsolát beáztatom a rumba.  Egy forró serpenyőbe teszek egy evőkanál olajat. Mikor az olaj is felmelegedett  beleöntöm a  tésztát, a tüzet lejjebb veszem nehogy megégjen. Az első néhány percben nem keverem meg. Megvárom míg összeáll. Majd mikor már az alja aranybarna akkor kezdem széthúzogatni a tésztát és megforgatni az apróbb darabokat, hogy mindenhol aranybarna legyen. Akkor kész  amikor már minden darab bebarnult / nem égett fekete / és nem folyik a tészta hanem bekeményedik.

Megjegyzés :

Én eper lekvárral és 1 darab eperrel díszítettem. Persze lehet mással is, Ízlés szerint.

Szólj hozzá!
Címkék: Császármorzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr416233726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása