Gourmetchef

Csirkefalatok joghurtos bundában

2020. június 21. 16:01 - Gourmetchef

img_20200621_151826_1.jpg

Csirkefalatok joghurtos bundában

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik egyszerű csirkehúsból készült receptemet,

A recept 2 adagra

40 dkg csirkemell filé   

1,2 dl joghurt

3 evőkanál liszt

2 gerezd fokhagyma

só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint

5 dl étolaj

2 db tojás 

A körethez:

3 dl víz

12 dkg rizs

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A lisztet, a joghurtot,a tojásokat, a fokhagymát, és a fűszereket csomómentesre összekeverem. Amikor megvan akkor ebbe a masszába rakom a húscsíkokat és átkeverem.  Majd hűtőbe 1,5-2 órát állni hagyom. Amikor enni szeretnénk akkor az olajat felforrósítjuk és a masszában állt húsokat megsütöm. Akkor lesz kész amikor szép aranybarna színűre sült, mind két oldala.

Elkészítési ideje, pácolás minimum 1,5 óra és a sütés forró olajban 5-15 perc.

A rizst a szokásos módon, dupla mennyiségű vízzel főzzük meg.

Megjegyzés:

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan rizzsel tálaltam. Viszont csak mártogatósként valamilyen szósszal, mártással is adható. Én tartármártást csináltam hozzá. Amikor enni szeretném akkor az olajat felforrósítjuk és a masszában állt húsokat megsütöm. Akkor lesz kész amikor szép aranybarna színűre sült, mind két oldala.

Jó étvágyat,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2315905324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása