Házi Lángos
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek egyik kedvenc lángos receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.
A recept 12 darab
0.5 kg liszt
1 dl tej
3 dl kefir
2,5 dkg élesztő
1 tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
Feltét / topping :
fokhagymás víz / 1 dl vízhez 1 nagyobb gerezd fokhagyma kell/, tejföl, reszelt trappista sajt
Elkészítés:
Először az élesztőt felfuttatjuk 1 dl cukros tejben. A megkelt élesztőhöz keverjük a lisztet, a tojást, a kefirt és a sót. Majd összedolgozzuk, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Majd 24 órára hűtőbe tesszük. A tálat le kell takarni folpackkal. Másnap elővesszük a tésztát és vizes kézzel gömböket veszek ki belőle. A gömböket egyesével széthúzogatom lángos formára. Majd forró olajban kisütöm. Ezután amíg meleg a tészta addig teszem rá a feltéteket, ízlés szerint.