Gourmetchef

Fokhagyma krémleves

2020. június 02. 18:27 - Gourmetchef

img_20200531_135952_1.jpg

Fokhagyma krémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra

Hozzávalók

8 nagy gerezd fokhagyma

1 db nagy krumpli

2 evőkanál vaj

1,5 liter víz

2 dl főzőtejszín

2 erőleves kocka

Só, bors, fehérbors ízlés szerint

Reszelt sajt / grated cheese

4 szelet toast kenyér

 

Elkészítés

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát. Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, és botmixerrel egyneműsítem. Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2015736494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása