Gourmetchef

Gombakrémleves

2020. május 09. 23:49 - Gourmetchef

img_20200501_141949_1.jpg

Gombakrémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

A recept 4 adagra

50 dkg gomba

1 evőkanál sertés zsír / olaj /

1 nagy fej vörös hagyma

2 db burgonya

,só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

1 dl tejszín

1 db tyúkhúsleves kocka

0,5 l víz

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál olajat vagy zsírt és megpirítom a hagymát. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott gombát és a  burgonyát is. Ezután ízesítem sóval, borssal ízlés szerint. Végül felengedem vízzel. Megfőzőm a burgonyát a gombát  és beleteszem az tyúkhúsleves kockát. Ezután felengedem a tejszínnel. Legvégül botmixer segítségével összeturmixolom a levest és felforralom. Elkészítési ideje, minimum 15-20 perc.

Megjegyzés:

Tejszínhabbal és petrezselyem zöldell díszítettem. A burgonyát csak a sűrítés miatt tettem bele.

Jó étvágyat,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4115676068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása