Gourmetchef

Svéd Málnás Brownie

2020. május 03. 08:46 - Gourmetchef

img_20200501_195636_1.jpg

Svéd Málnás Brownie

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

A recept 2 adagra

25 dkg kristálycukor

15 dkg olvasztott vaj

15 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt és 15 dkg dia wellnes sütemény liszt koncentrátum

vagy sima 30 dkg búzaliszt / izlés szerint 

5 evőkanál kakaópor / Holland vagy cukrozatlan/

negyed mokkás kanál só,

3 dl víz , 8 dkg málna

Tejszínhab, vanília krém / Tálaláshoz ízlés szerint /

Elkészítés:

A felolvasztott langyos vajat a cukrot, a lisztet a sót  a tojást és a kakaót összekever. Keverés közben besűrűsödik. Majd tálpapírral kibélelt tepsibe öntöm a masszát és ráteszem egyenletesen elosztva a málnát. Majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Akkor jó mikor a teteje már nem mozog azaz bekeményedik de a közepe még kellemesen lány/ nem folyós /. Amikor elkészül.  4-5 percig hűlni hagyom majd tálalom.   

Megjegyzés:

Én vanília krém alapra és tejszínhabbal tálaltam. Persze lehet mással is, ki mit szeret.

Jó étvágyat,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3115656560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.