Gourmetchef

Csirkepörkölt

2020. május 01. 09:46 - Gourmetchef

img_20200430_124722.jpg

Csirkepörkölt

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

A recept 2 adagra

40 dkg csirkemell  

4 evőkanál sertés zsír

1 nagy fej vörös hagyma

2 gerezd fokhagyma

őrölt kömény,só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

3 dl víz

12 dkg rizs

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát. Megszórjuk 2 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Elkészítési ideje, minimum 15-20 perc.

A rizst a szokásos módon, dupla mennyiségű vízzel főzzük meg.

Megjegyzés:

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan rizzsel tálaltam. Viszont a nokedli vagy a főtt burgonya is illik hozzá.

Jó étvágyat,

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9015652266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása