Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc tarhonyás receptemet, ami előételként és főételként is fogyasztható. Egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
A recept 2-4 adagra:
Hozzávalók
50 dkg burgonya
25 dkg tarhonya
15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is /
20 dkg füstölt szalonna
2 db közepes fej vöröshagyma
1 db fehér paprika
2 db paradicsom
5 dkg sertés zsír
só, bors, fűszerpaprika, piros arany vagy erős Pista ízlés szerint
Elkészítés:
Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszoros mennyiségű vízzel. Amikor a tarhonya félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk.
Megjegyzés :
Előételként császárzsemlében, főételként cipóban tálaljuk.