Gourmetchef

Rántott Palacsinta Húsvétra

2020. április 13. 06:30 - Gourmetchef

 img_20200412_112753_1.jpg

Rántott Palacsinta Húsvétra

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc sós palacsinta receptemet, ami egyszerű, nagyon finom.

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

8 db kész palacsinta

20 dkg füstölt vagy füstölt-főtt sonka  

3 dl tejszín

 bors, torma, vaj ízlés szerint

2 evőkanál liszt

A sütéshez és a panírhoz:

5 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dkg prézli,

4 dl étolaj ízlés szerint

Elkészítés:

Első lépésben sütünk 8 darab palacsintát. Majd elkészítjük a ragut a következők szerint. Vajon megpirítjuk a sonkát. Hozzáadjuk a tormát és a két evőkanál lisztet. Ízesítjük borssal és a tejszínnel készre főzzük. A liszt miatt be fog sűrűsödni. Mikor kihűlt a ragu, megtöltjük vele a palacsintákat, majd bepanírozzuk őket és forró olajban arany barnára megsütjük. 

 Ajánlás:

A megtöltött és összehajtott palacsintákat fogvájóval vagy hústűvel lehet átszúrni a két végén, hogy egyben maradjanak sütésnél. 

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr315609032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása