Rántott Palacsinta Húsvétra
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc sós palacsinta receptemet, ami egyszerű, nagyon finom.
A recept 4 adagra:
Hozzávalók:
8 db kész palacsinta
20 dkg füstölt vagy füstölt-főtt sonka
3 dl tejszín
bors, torma, vaj ízlés szerint
2 evőkanál liszt
A sütéshez és a panírhoz:
5 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dkg prézli,
4 dl étolaj ízlés szerint
Elkészítés:
Első lépésben sütünk 8 darab palacsintát. Majd elkészítjük a ragut a következők szerint. Vajon megpirítjuk a sonkát. Hozzáadjuk a tormát és a két evőkanál lisztet. Ízesítjük borssal és a tejszínnel készre főzzük. A liszt miatt be fog sűrűsödni. Mikor kihűlt a ragu, megtöltjük vele a palacsintákat, majd bepanírozzuk őket és forró olajban arany barnára megsütjük.
Ajánlás:
A megtöltött és összehajtott palacsintákat fogvájóval vagy hústűvel lehet átszúrni a két végén, hogy egyben maradjanak sütésnél.
Jó étvágyat kívánok.