Gourmetchef

Buggyantott tojás bundában

2020. április 11. 08:45 - Gourmetchef

forgatas_2018_03_04_005.JPG

Buggyantott  tojás bundában

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek húsvét kapcsán az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom. Akár reggelire is fogyasztható.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

8 db tojás + 2 tojás a panírozáshoz.  

1 liter víz,1 ek ecet

20 dkg zsemlemorzsa, 0,5 liter étolaj

10 dkg liszt

só- bors ízlés szerint

30 dkg vegyes saláta mix, Jégcsap retek  

4 ek  extra szűz oliva olaj

1 evőkanál citrom vagy lime lé

Elkészítés:

A tojásokat megmosom. Majd külön-külön feltöröm. Ezután bevert tojásokat készítek a következők szerint. A nyers tojásokat egyesével, forrásban lévő sós ecetes vízben, maximum 3 percig főzöm. Amikor elkészült pár percig hagyom kihűlni. Ezután a tojásokat egyesével a hagyományos módon, liszt, tojás, zsemlemorzsával bepanírozom. . Közben az étolajat felteszem melegedni. Mikor felforrósodott, beleteszem a panírozott tojásokat és arany barnára sütöm. Míg sül, addig a salátát és a retket is előkészítem. Ha kell, megmosom és aprítom/ csíkokra vágom. Meglocsolom oliva olajjal és lime lével. Mikor arany barnára sülnek a tojások, akkor papírtörlőn lecsepegtetem őket és még ízlés szerint  sózom, borsozom.

Tálalás :

A tányér közepére salátát halmozok, majd ráteszem a csíkokra vágott retket. Ezután következnek  a tojások / 2 db egy adag / és petrezselyem zöldell vagy snidlinggel  és koktél paradicsommal díszítettem.

Jó étvágyat.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4015604608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása