Buggyantott tojás bundában
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek húsvét kapcsán az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom. Akár reggelire is fogyasztható.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.
A recept 4 adagra:
Hozzávalók:
8 db tojás + 2 tojás a panírozáshoz.
1 liter víz,1 ek ecet
20 dkg zsemlemorzsa, 0,5 liter étolaj
10 dkg liszt
só- bors ízlés szerint
30 dkg vegyes saláta mix, Jégcsap retek
4 ek extra szűz oliva olaj
1 evőkanál citrom vagy lime lé
Elkészítés:
A tojásokat megmosom. Majd külön-külön feltöröm. Ezután bevert tojásokat készítek a következők szerint. A nyers tojásokat egyesével, forrásban lévő sós ecetes vízben, maximum 3 percig főzöm. Amikor elkészült pár percig hagyom kihűlni. Ezután a tojásokat egyesével a hagyományos módon, liszt, tojás, zsemlemorzsával bepanírozom. . Közben az étolajat felteszem melegedni. Mikor felforrósodott, beleteszem a panírozott tojásokat és arany barnára sütöm. Míg sül, addig a salátát és a retket is előkészítem. Ha kell, megmosom és aprítom/ csíkokra vágom. Meglocsolom oliva olajjal és lime lével. Mikor arany barnára sülnek a tojások, akkor papírtörlőn lecsepegtetem őket és még ízlés szerint sózom, borsozom.
Tálalás :
A tányér közepére salátát halmozok, majd ráteszem a csíkokra vágott retket. Ezután következnek a tojások / 2 db egy adag / és petrezselyem zöldell vagy snidlinggel és koktél paradicsommal díszítettem.
Jó étvágyat.