Gourmetchef

Húsvéti sonka ínyenceknek

2020. április 08. 20:17 - Gourmetchef

img_20200408_130021_1.jpg

img_20200408_130049_1.jpg

Húsvéti sonka ínyenceknek

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a húsvéti  kedvencünket a sonkát - egyszerű, s nagyon finom.

A recept 2 adagra:

Hozzávalók:

víz

sonka

Elkészítés:

1.

Én mindig kötözött sonkát veszek. Megmosom és utána kb 2-3 órára hideg vízbe áztatom. Miután kiáztattam, felteszem főni egy fazékban. Ahány kiló a sonka, annyi órát kell főzni. Én általában tovább főzöm, mint két óra. Spéktű próbával ellenőrzöm, hogy meg főtt-e. Ha könnyen belemegy a tű, akkor kész.

Miután meg főtt, veszek ki a főző vízből és abban főzöm meg a tojásokat külön edényben.

A sonkát a fazékban a levében hagyom kihűlni. Ha kihűlt a hűtőszekrénybe annyi lével teszem be egy tálban, hogy ellepje, mert különben kiszárad. Másnap kiveszem a hűtőből és akkor veszem le a hálót róla és szeletelem fel. 

2.

A paraszt sonkát  jól meg kell mosni a sótól. Azt tovább kell áztatni, hogy a só meg a füstös íz jó része kiázzon. Majd amikor  feltesszük főni, annak az első vízét le kell önteni, amikor felforrt, hogy ne legyen erős füst ízű. Újra felöntjük hideg vízzel és főzzük órákig – a sonka méretétől függően. Azt is tű próbával ellenőrizzük. A levében kell kihűteni és hűtőbe tenni ugyanúgy, mint a kötözött sonkát.

 

Ajánlás :

Hús imádok ehetnek hozzá pár szelet finom házikolbászt és mustárt vagy majonézes tormát.

Jó étvágyat kívánok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8315599512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása