Gourmetchef

Tavaszi Paradicsomos húsgombóc

2020. március 28. 16:25 - Gourmetchef

foto_1_32.JPG

Tavaszi Paradicsomos húsgombóc

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom. Ez lehet az alapja a töltött paprikának is.

A recept 4 adagra

Hozzávalók:

Húsgombóc:

0,5 kg sertés vagy marha darált hús,1 fej vöröshagyma

3 evőkanál fűszerpaprika,

1 db tojás

Só, bors ízlés szerint,1,5-2 dl rizs ,1,5 liter víz

Köret  :

0,8 kg burgonya, víz, só,

Paradicsom szósz :

Ízlés szerint házit vagy vásároltat lehet használni. 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt,

2 evőkanál kristálycukor ízlés szerint

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd összekeverem és gombócokat formázunk belőle. Bő sós vízbe, 1 órát főzzük lassú tűzön. Ez idő alatt puhára fő. Amíg a gombócok főnek a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük. Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét felhasználjuk, ne öntsük ki. Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk/ rántást készítünk/. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett belemerjük a levet, amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük kicsi cukorral, sóval. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk rajta. Majd tálaljuk.

Javaslat:

Ez lehet az alapja a töltött paprikának is. Ebben az esetben a hús masszát beletöltöm a kicsumázott  tv paprikába és egyűt főzzük lassú tűzőn a paradicsom mártásban.

 

Jó étvágyat kívánok.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5715566826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása