Gourmetchef

Házi fehér kenyér

2020. március 20. 17:29 - Gourmetchef

muttika_kenyer_1.jpg

 

Házi kenyér  / Korona vírus idején /

 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a kedvenc kenyér receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 8 adagra

Hozzávalók

A kenyérhez :

50 dkg kenyérliszt

2,5 dkg élesztő

teáskanál cukor

2,5dl kéz meleg langyos víz 

6 darab főt burgonya

1 teás kanál só

3 evőkanál extra szűz olaj

Eszköz  :

1 darab kenyérforma

Elkészítés:

Egy kis tálkába az élesztőt felfuttatjuk 1 deciliter langyos vízbe a kiskanál cukorral.

A kenyérhez a lisztet át kell szitálni + só+a megfőtt és kihűlt krumplit szitán átnyomva belekeverni + a langyos víz. Bedagasztani addig, amíg el nem válik az edény falától.

A dagasztás befejezése előtt beleöntjük az olíva olajat. Pár percig még dagasztjuk, majd letakarjuk és hagyjuk kelni. (én rátettem a radiátorra). Amikor megkelt, akkor kiborítjuk a deszkára és átgyúrjuk (hogy a levegő kimenjen belőle). A kikent tepsibe beletesszük, letakarjuk és pihentetjük 10-15 percig (addig bemelegítjük a sütőt 200 C-ra). Pihentetés után lekenjük a tepsiben a tetejét langyos vízzel és bevágjuk két helyen. Megsütjük, amikor már piros a teteje akkor levehetjük 180 C-ra. A sütés végeztével kiborítjuk egy rácsra, és a tetejét megkenjük langyos vízzel. Hagyjuk kihűlni. 

 

Jó sütögetést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1715539078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása