Rakott burgonya
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc ételemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
6 darab burgonya
5 darab főtt tojás
35 dkg kolbász
só, fűszerpaprika ízlés szerint
8 dl tejföl
4 evőkanál zsír
Elkészítés:
A burgonyát és tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tepsi alját kikenjük a zsírral, majd rétegezve beletesszük a burgonyát, a tojást, a felkarikázott és megtisztított kolbászt és a tejfölt. Majd ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy. A lényeg, hogy a legtetejére még teszek tejfölt. Körülbelül 180-200 fokos sütőben sütjük 45-50 percet. Arra kell figyelni , hogy a tejföl ne égjen meg.
Jó étvágyat kívánok.