Sajt krémleves
Kedves Látogatók!
Hideg napok alkalmával milyen jól esik egy kis forró sajt krémleves. Fogadjátok szeretettel.
Dear Visitor, How good it can be a HOT cheese cream suop in cold winter –time.
A recept 4 adagra :
Hozzávalók a leveshez :
1 nagy fej vöröshagyma / 1 big onion 2 db közepes burgonya / 2 medium potatoes 20 gramm finomliszt, 1 evőkanál Zsír vagy olaj / 20 gramme plain four, 1 tablespoon grease 1,2 liter víz, 2 dl főzőtejszín / 1.2 litre water, 200 ml cream 1 db erőleveskocka / 1 stock cube Só, bors, szerecsendió ízlés szerint / salt, pepper and grounded nutmeg on taste 1 ek vaj / 1 tablespoon butter 100 gramm ementáli sajt / 100 gramme emantal cheese 50 gramm reszelt trappista sajt / 50 gramme grated cheese 100 g Camping tömlős sajt / Sima / 100 gramme cream cheese A levesbetéthez / topping: 3 szelet pirított kenyér kockára vágva / 3 slices toasted bread cut into small cubes. 4 evőkanál snidling friss, apróra vágva / 4 tablespoons chopped chives
Elkészítés :
A leves :
A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pároljuk egy leveses lábasban. Lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, habzásig hevítjük. A krumplit vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk. Majd felengedjük 1,2 liter vízzel. Majd hozzáadom a tejszint, a camping sajtot és a reszelt trappista felét és addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen a burgonya. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint. Ezután összeturmixolom, majd a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.