Gourmetchef

Mézes krémes

2017. december 31. 10:41 - Gourmetchef

foto_5_57.JPG

Mézes krémes 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei. Ezzel a desszerttel kívánok minden kedves látogatónak boldog új évet .

 

A recept 4 adagra / recipe for 4 persons:

Hozzávalók:

Tészta:

0,5 kg liszt

6 dkg olvasztott zsír

4 ek olvasztott méz

1 ek tejföl

15 dkg porcukor

1 tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém/ Cream:

500 ml tej 

2 tojás

15 dkg porcukor

20 dkg vaj

1 vanilla puding

1 zselatin expressz (vagy lapzselatin)

Máz:

10 púpozott ek cukor

6 ek főzött kávé

2,5 ek kakaópor

2 dkg vaj

 

Elkészítés:

Tészta:

Vegyél egy nagyobb tálat, tedd bele a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze. Tedd bele az összes többi hozzávalót és gyúrd össze egy nyújtható állagú, egynemű tésztává. Oszd 4 egyenlő részre. A tésztákat egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk és megsütjük 180 fokos sütőben 10 percig sütőpapírral kibélelt tepsiben. Majd hagyjuk kihűlni.

 

Krém:

A krém készítése következik. Tegyél egy lábasba tejet, cukrot, vajat, vanília pudingot és tojás sárgáját és folyamatosan keverve forraljuk fel és hagyjuk forrni míg be nem sűrűsödik. Utána belekeverjük  a zselatint és a felvert tojás fehérjét. hagyjuk kihűlni.

 

Máz:

A máz készítéséhez vegyél elő egy kis lábast, tedd bele a kávát, cukrot és a kakaót, és olvaszt össze. Keverd bele a vajat, s nagyon gyorsan kend meg vele a süti tetejét, mert már az edényben megszilárdul.

Amikor a krém és a tésztalapok is kihűltek, rétegezzük egymásra és a mázt kenjük a tetejére a fent említett módon. Majd hagyjuk néhány órát megpuhulni.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Mézes krémes

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9313536001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása