Gourmetchef

Sárgaborsó leves

2017. december 28. 23:07 - Gourmetchef

foto_2_72.JPG

Sárgaborsó leves  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc levesemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

30 dkg sárgaborsó 

5 evőkanál étolaj 

2 evőkanál liszt 

só, bors,fűszerpaprika ízlés szerint 

1 liter víz 

2 gerezd fokhagyma 

3 db babérlevél 

1 fej vöröshagyma

25 dkg füstölt kolbász

Elkészítés:

A sárgaborsót előző nap jól átmossuk, és mosás után beáztatjuk annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Másnap feltesszük főni a sárgaborsót az apróra felvágott vöröshagymával és a babérleveles vízben. Majd lehabozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük a sóval és a borssal. Addig kell főzni, amíg a borsó puha nem lesz. Közben az olajon rántást készítünk a liszttel és a fűszerpaprikával. Adunk a rántáshoz némi levest és jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott a kolbászt. Felforraljuk és kivesszük belőle a babérlevelet.

Jó tanács :

 Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr713530867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása