Gourmetchef

Halászlé /  Fish soup

2017. december 22. 20:31 - Gourmetchef

halaszle_nagy.jpg

Halászlé /  Fish soup 

 Kedves Látogatók! 

 A mienk egy tradicionális halászlé recept . Fogadjátok szeretettel. Dear Visitors, Our recipe is a traditional  fish soup recipe . Enjoy it.

 

 

A recept:

Hozzávalók a  leveshez  

2 kg ponty , 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma , 3 ek zsír ,2 liter víz, Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint, 2 db  halászlé kocka,

Elkészítés: 

A leves: 

A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2113519109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása