Halászlé / Fish soup
Kedves Látogatók!
A mienk egy tradicionális halászlé recept . Fogadjátok szeretettel. Dear Visitors, Our recipe is a traditional fish soup recipe . Enjoy it.
A recept:
Hozzávalók a leveshez
2 kg ponty , 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma , 3 ek zsír ,2 liter víz, Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint, 2 db halászlé kocka,
Elkészítés:
A leves:
A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.