Gourmetchef

Birsalmasajt

2017. december 20. 23:26 - Gourmetchef

foto_3_4_2.JPGfoto_2_7_1.JPGimg_1113.JPG

Birsalmasajt

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc sajtomat, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Remélem egyetértesz velem, hogy ha igazán különleges, finom, egészséges, vitaminban és ásványi anyagban gazdag téli csemegére vágysz, akkor méltán juthat eszedbe a birsalmasajt. Íme néhány változat az elmúlt napok készítéséből

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

1 kg birsalma 

 0,5 kg kristálycukor 

1 teáskanál citromsav

3 egész fahéj 

Elkészítés/ method:

A birsalmákat megmosom, cikkekre vágom és eltávolítom a magházat. Megmosom, és kis kockákra aprítom. Beleteszem egy nagyobb fazékba és annyi vizet öntök hozzá, amennyi ellepi. Hozzáadom a citromsavat és a fahéjat és fedő alatt puhára főzöm. Leszűröm, kiveszem a fahéjat és a gyümölcsöt összeturmixolom. Ehhez a péphez hozzáadom a cukrot és kb20-30 percig főzöm, folyamatosan kevergetve teljesen sűrűre. Akkor van kész, amikor megemelve a fakanalat nem folyik le róla. Kis tálkákba vagy szilikon formába teszem és hagyom kihűlni. Másnap kiszedhető a formákból. Több hétig is eláll.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Birsalmasajt

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1113515359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása