Káposztás tészta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a gyerekek kedvenc tészta ételét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
500 gramm tészta / fodros nagykocka
1 kg fejes káposzta
2 liter víz
1 teás kanál só
1 teás kanál bors
6 evőkanál étolaj
2 teáskanál kristálycukor
Elkészítés:
A készen vett fodros nagykocka tésztát felrakom a sós vízben főni. Amíg a tészta készül, addig megcsinálom a káposztát. Először is a nagylyukú almareszelővel lereszelem a káposztát, majd besózom és állni hagyom 15percig. Az olajat felhevítem és beleteszem a cukrot, amit megpirítok, és ha megvan, beleteszem a levétől kinyomkodott káposztát, majd fűszerezem és arany barnára pirítom. Ha elkészült a tészta, akkor leszűröm és összekeverem a kész káposztával.
Megjegyzés
Én így magában szoktam enni, de porcukrot vagy akár még tejfölt is külön lehet rátenni ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá.