Gourmetchef

Káposztás  tészta  

2017. december 13. 06:05 - Gourmetchef

foto_3_59_1.JPG

Káposztás  tészta  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a gyerekek kedvenc tészta ételét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

500 gramm tészta / fodros  nagykocka

1 kg fejes káposzta 

2 liter víz 

1 teás kanál só 

1 teás kanál bors 

6 evőkanál étolaj 

2 teáskanál kristálycukor

 

Elkészítés:

A készen vett fodros nagykocka tésztát felrakom a sós vízben főni. Amíg a tészta készül, addig megcsinálom a káposztát. Először is a nagylyukú almareszelővel lereszelem a káposztát, majd besózom és állni hagyom 15percig.  Az olajat felhevítem és beleteszem a cukrot, amit megpirítok,  és ha megvan, beleteszem a levétől kinyomkodott káposztát, majd fűszerezem és arany barnára pirítom. Ha elkészült a tészta, akkor leszűröm és összekeverem a kész káposztával.

 

Megjegyzés

Én így magában szoktam enni, de porcukrot vagy akár még tejfölt is külön lehet rátenni ízlés szerint. 

 

Jó étvágyat hozzá.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2413494317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása