Gourmetchef

Karfiol leves

2017. november 08. 21:17 - Gourmetchef

foto_2_69.JPG

Karfiol leves  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc levesemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók/

70 dkg karfiol , 2 darab sárgarépa 

2 darab krumpli 

1,5 liter víz 

2 db zöldségleves kocka 

só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint 

2 evőkanál liszt 

2 evőkanál petrezselyemzöld 

2 evőkanál olaj 

Elkészítés:

Először megmosom és megtisztítom a zöldségeket. Majd felvágom a burgonyát apró kockákra, a répát karikára, a karfiolt pedig rózsáira szedem. Ezután az olajban megdinsztelem a zöldségeket. Megszórom liszttel és fűszerpaprikával. Amint megvagyok, átforgatom és felengedem 1,5 liter vízzel. Ezután beleteszem a zöldségleves kockákat. Tíz perc elteltével ízesítem a levest sóval, borssal. Amikor a zöldségek megfőttek, akkor kész a leves.

Megjegyzés :

Főzés közben figyelni kell, nehogy kifusson a leves.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Karfiol leves

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6813208841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása