Fűszervajas csiga
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik híres francia különlegességet, ami elsőre megosztó, de szerintem finom. Igaz a különlegessége miatt nem lesz minden nap megtalálható az asztalunkon.
A recept 1 adagra
Hozzávalók/
7 db éti csiga
25 dkg vaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor zöld petrezselyem
80 dkg só
5 gerezd fokhagyma
2 darab vöröshagyma
3 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés/ method:
Én konyhakészen vettem meg, mert így gyorsabban lett kész. Ezzel csak annyi volt a dolgom, hogy betettem a sütőbe és 10 perc múlva kivettem. Akkor kész, amikor a vaj bugyogni kezd a csigaházban.
Megjegyzés :
Ha valakit érdekelnek a részletek, hogyan lehet az élő csigából elkészíteni a fenti ételt, akkor ajánlom a neten található keresőket. Azokban sok információt lehet találni a csigák összefogásától, a két napig éheztetésen át a főzésig.
Én egy tálba tettem konyhasót és abban mélyedéseket csináltam és abba tettem a csigákat házzal együtt. Csiga villát és csigafogót adok hozzá.
Jó étvágyat kívánok.