Bundás kenyér
Kedves Látogatók!
A bulik után a másnap általában nehezen kezdődik. Ezért megosztom a bundás kenyér receptemet, ami reggelire, de a későn kelőknek ebédre/ dupla adagban / is jó lehet.
Jó étvágyat
A recept 2 adagra :
Hozzávalók 2 személyre :
2db tojás,1dl étolaj,6 szelet toast kenyér ,6 szelet sajt , Só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint , 1 evőkanál Ketchup vagy tejföl esetleg juharszirup ízlés szerint,
Petrezselyem a díszítéshez.
Elkészítés:
A toastkenyér szeleteket félbe vagy háromszög formára vágjuk. A 2 egész tojást felverjük, majd ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és egyéb fűszerekkel. Az étolajat felforrósítom és közben a kenyereket egyesével beleforgatom a felvert tojásba majd a forró olajba közepes tűzön megsütöm mind két oldalát A sütési idő 1-3 perc. Amikor a másik oldalára fordítjuk, helyezzük rá a sajtszeletet, s ráolvad. Akkor jó, ha mind két oldala aranybarna színű. Sütés után célszerű egy mélytányérba papírtörlőt tenni és azon lecsepegtetni a kész kenyereket