Hideg Alma Leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc levesem receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
65 dkg savanyú alma
2 dl főzőtejszín
3 dkg liszt
mokkás kanál só
12 dkg kristálycukor
5 szem egész szegfűszeg
1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy leveses lábasba beleteszek 1,5 liter vizet, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és összeforraljuk. 7 perc forralás után átszűrjük. A meghámozott és kockára vágott almát ebbe a szűrt lébe megfőzzük. Közben a tejszínből és a lisztből habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt akkor kiveszem a léből. A levet folyamatos keverés közben besűrítem a tejszínes lisztel és hozzáadom a cukrot majd felforralom és forrás után az almát visszateszem a lábasba.
Jó étvágyat kívánok.