Leberkase nach bayerische Art
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek egyik kedvenc bajor receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.
A recept 2 adagra
A Leberkase – hez :
400 gramm Leberkase
1 evőkanál zsír
2 darab tojás
A krumplipüréhez:
60 dkg krumpli
4 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl
1 darab tojás
1 teáskanál só
Elkészítés:
Először elkészítem a krumplipürét a következők szerint. A krumplit megpucolom, majd apró kockákra vágom és megfőzöm sós vízben. Amikor megfőtt, leszűröm és egy mélyebb tálba teszem a krumplit. Összetöröm, és hozzá adom a vajat és a tojást, majd jól elkeverem. Ezután adom hozzá a tejet és a tejfölt, és megint jól elkeverem. Sóval ízesítem ízlés szerint. A következő lépésben a leberkase elkészítése következik. Én készen vásároltam, mert nem volt időm rá, hogy házilag elkészítsem. De ami késik, az nem múlik. Tehát kicsomagolom és egy kanál zsírt felteszek a serpenyőbe és felolvasztom. Amikor forró, akkor beleteszem a leberkase szeleteket és mind két oldalát 3-4 percig készre sütöm. Szuper gyors és finom vacsora. Ezután tálalom a képen látható módon. Mikor ettem, eszembe jutottak a régi Nürnbergben és Münchenben töltött dolgos - munkás idők. Jó étvágyat kívánok hozzá!