Gourmetchef

Leberkase nach bayerische Art / Bavarian Style Pork Meat Loaf

2017. március 22. 23:08 - Gourmetchef

foto_5.JPG

Leberkase nach bayerische Art 

 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc bajor receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

 

A recept 2 adagra

A Leberkase – hez :

400 gramm Leberkase

1 evőkanál zsír

2 darab tojás

A krumplipüréhez:

60 dkg krumpli

4 dkg vaj

1 dl tej

1 dl tejföl

1 darab tojás

1 teáskanál só

Elkészítés:

Először elkészítem a krumplipürét a következők szerint. A krumplit megpucolom, majd apró kockákra vágom és megfőzöm sós vízben. Amikor megfőtt, leszűröm és egy mélyebb tálba teszem a krumplit. Összetöröm, és hozzá adom a vajat és a tojást, majd jól elkeverem. Ezután adom hozzá a tejet és a tejfölt, és megint jól elkeverem. Sóval ízesítem ízlés szerint. A következő lépésben a leberkase elkészítése következik. Én készen vásároltam, mert nem volt időm rá, hogy házilag elkészítsem. De ami késik, az nem múlik. Tehát kicsomagolom és egy kanál zsírt felteszek a serpenyőbe és felolvasztom. Amikor forró, akkor beleteszem a leberkase szeleteket és mind két oldalát 3-4 percig készre sütöm. Szuper gyors és finom vacsora. Ezután tálalom a képen látható módon.  Mikor ettem, eszembe jutottak a régi Nürnbergben és Münchenben töltött dolgos - munkás idők. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2312363143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása