Sajtkrém leves
Kedves Látogatók!
Hideg napok alkalmával milyen jól esik egy kis forró Sajt krémleves.
Fogadjátok szeretettel.
A recept 4 adagra :
Hozzávalók:
leveshez :
1 nagy fej vöröshagyma, 2 db közepes burgonya
20 gramm finomliszt, 1 evőkanál Zsír vagy olaj
1,2 liter víz, 2 dl főzőtejszín
1 db erőleveskocka
Só, bors, szerecsendió és egyéb fűszerek ízlés szerint
1 ek vaj
100 gramm ementáli sajt
5 dkg reszelt trappista sajt
100 g Camping tömlős sajt / Sima /
A levesbetéthez:
3 szelet pirított kenyér kockára vágva.
4 evőkanál snidling friss, apróra vágva
Elkészítés:
A leves:
Egy lábasban / leveses / a hagymát apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. Lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, habzásig hevítjük. A krumplit vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk. Majd felengedjük 1,2 liter vízzel. Majd hozzáadom a tejszint a camping sajtot és a reszelt trappista felét és addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen a burgonya. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Ezután Össze turmixolom, majd a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.
A levesbetét:
A levesbe pirított kockára vágott kenyeret teszünk és megszórom friss snidlinggel és reszelt trappista másik felével , így tálalom.