Muffin+Croissant = Cruffin
Hozzávalók12 darabhoz
- 5 + 10 dkg vaj
- 30 dkg simaliszt + 5 dkg nyújtáshoz
- 7 g szárított instant élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 5 gramm só
- 2 ek étolaj
- 1 ek porcukor szóráshoz
Elkészítés ideje
Elkészítés: 10 perc, kelesztés: 40 perc, sütés: 35 perc
Elkészítés:
A vajat vedd ki a tészta készítése előtt legalább két órával a hűtőből. A lisztet tedd tálba, add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, és 1,5 dl langyos vizet, majd várj öt percig. Utána mehet hozzá 5 dkg szobahőmérsékletű vaj. Jól dolgozd össze, ha szükséges, adj még hozzá vizet. Közepesen lágy, fényes, rugalmas tésztát kell kapni. Akkor jó, ha elválik az edény falától (2-3 perc). Takard le a tésztát, és keleszd körülbelül 40 percig.
Ha a duplájára nő, rakd lisztezett felületre és oszd 12 egyenlő részre. Sodorj belőle kb 30 cm hosszú vékony nudlikat, majd ezeket nyújtsd kis 6-7 cm széles, s 30 cm hosszú nagyon vékony lappá. kend meg olvasztott vajjal, majd tekerd fel, s ültesd bele egy muffin formába. Amikor mind kész, 180 fokos sütőben 35 percig arany barnára sütöm.
Megszórom porcukorral s frissen tálalom.