Csongrádi kubikos tarhonya, előételként
Tisztelt Látogató !
A mai napon újragondoltam a Csongrádiak egyik tradicionális ételét a Csongrádi kubikos tarhonyát.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Csongrádi kubikos tarhonya, főételként
A recept:
Hozzávalók
50 dkg burgonya
25 dkg tarhonya
15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is
20 dkg füstölt szalonna
2 db közepes fej vöröshagyma
1 db fehér paprika
2 db paradicsom
5 dkg sertés zsír
só, bors, fűszerpaprika , piros arany vagy erős Pista ízlés szerint
Előételként császárzsemlében, főétel ként cipóban tálaljuk
Elkészítés:
Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszoros mennyiségű vízzel. Amikor a tarhonya félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk.